Александър Везенков даде обширно интервю за гръцката секция на специализираната бастетболна медия

...
Александър Везенков даде обширно интервю за гръцката секция на специализираната бастетболна медия
Коментари Харесай

Везенков: Отивам в САЩ със самочувствие, но ще почна от нулата

Александър Везенков даде обстойно изявление за гръцката секция на специализираната бастетболна медия Eurohoops.net, в което приказва за НБА, " Сакраменто Кингс ", за " Олимпиакос " и баскетбола по принцип.

Преди дни Саша, както го назовават в Европа, а към този момент и в Америка, подписа 3-годишен контракт с " кралете " от калифорнийския град Сакраменто и от есента ще стане вторият българин в Лигата на извънземните.

Вижте извадки от изявлението с Везенков.
За " Олимпиакос "
" Получих доста почитание и обич от " Олимпиакос ". Говорих с множеството хора в клуба и те почитат решението ми. Всички желаеха да остана, само че знаеха, че да подпиша със " Сакраменто " е най-хубавото за бъдещето ми, да преследвам фантазиите си. Дадох да се разбере, че каквото и да стане, желая да чуя офертата.

Да я приема и напусна " Олимпиакос " беше мъчно решение, само че мисля, че е вярното. Това, което ще ми липсва, е всекидневието с " Олимпиакос ". Особено в последните две години. Обстановката в Сакраменто е сходна на тази в " Олимпиакос ". На всяко равнище. Изглежда имат сходна фамилна атмосфера и това ми харесва. "
За това, че съотборникът му Костас Слукас отиде при безконечния противник " Панатинайкос "
" Няма да неистина, не го чаках. Костас ми е другар и ще продължи да бъде подобен. Спомените не могат да бъдат изтрити. Всеки човек взима решения за това, което желае в живота си. Моята позиция е деликатна. Не мога да кажа друго също така: Нека избегнем крайностите. Това е неприятно. Всеки прави това, което желае и най-после го съдят по това. Всеки върви личния си път. "
За " Сакраменто Кингс " и треньора Майк Браун
" Познавах треньора Майк Браун от момента, в който пристигна в Гърция да ме гледа. Клубът доста ясно ми сподели, че ме харесва и вярва в мен. Ръководството, треньорите, всички... Нямам самообладание да стартира да работя с тима. В момента упражнявам самостоятелно в България. Отивам в отбор, който имаше сполучлив сезон.

В предишни години отборът имаше проблеми и не можеше да стигне до плейофите. Така че сигурно летвата е сложена доста високо. Знам, че нищо не идва незабавно на момента. Всяко ново място си има особености, към които би трябвало да се адаптираш, само че аз съм преживявал сходни неща в кариерата си. Настроен съм положително и не преставам да работя както и до момента. С малко шанс, уповавам се, че всичко ще се получи добре. "
За НБА
" Това е фантазия и капацитет за развиване. Не отивам просто да изживея фантазията за НБА. Във всяка фантазия виждам капацитет, който може да ме научи на нещо и да помогне за развиването ми. Не отивам в Съединени американски щати единствено, с цел да се върна бързо. Искам да бъда тестван в НБА. За всичко мисля положително.

Ще стартира от нулата. Сега работата ще бъде повече. Знам през какво съм минал и какъв брой доста съм работил. Не може да си купиш опит. Мисля, че събитията са допустимо най-хубавите. Когато бях на 19 години, не бях подготвен за гръцката лига. Когато напуснах " Барселона ", даже нямах самочувствие. Просто беше друго. "
За това по какъв начин ще се впише в стила на игра на " Кингс "
" Още не сме говорили по тази тематика. Влизаш и играеш, без значение на каква позиция. Те играят много прекрасен баскетбол, бърз. Мисля, че това е тим, който ми подхожда и ще помогне на личните ми характерности. Ще се концентрираме върху това, което върша добре.

Различно е да отидеш в тим, който е приключил сезона на трето място в конференцията си. Аз обичам конкуренцията и желая да надвивам. Адаптацията ми ще е малко сложна, ще е нужно време. Трябва да се вършат главните неща, до момента в който се концентрираш върху мощните си страни и да имаш шанс за нещо по-голямо. "
За това, че отива в Америка на 28 г. Ще ги навърши на 6 август
" В НБА не се интересуват от възрастта, какъв брой си млад или не си. Мисля, че опитът е нещо значимо и че Евролигата носи добавена стойност. Късметът също играе роля. Може да си страховит в един тим, само че да не можеш да играеш в различен. Моята цел е да ставам по-добър и по-добър, да покажа неизменност. Това е нещо, което научих в " Олимпиакос " - че до момента в който тимът побеждава, всеки е значим и всеки способства.

Видях, че би трябвало да се развъртвам още. Отивам в НБА със самочувствие. Може да съм новобранец, само че имам опит и съм работил крепко, тъй че увереността ми набъбна. Ще върша това, което постоянно върша. Напрежението може и да не е същото като в " Олимпиакос ", само че аз самичък желая от себе си да ставам по-добър. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР